Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrdio menadžer

Manchester United pregovara o ostanku Ighaloa

ighalo (1)

To mu je bio san i nadam se da će uspjeti dovršiti ono što je započeo, možda s trofejom ili čak dva

Manchester United pregovara sa Shanghai Shenhuaom o produženju ugovora o posudbi napadača Odiona Ighaloa, potvrdio je menadžer Ole Gunnar Solskjaer, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ighalo se pridružio Unitedu u januaru i trebao bi se vratiti u Kinu 31. maja, ukoliko ne bude postignut dogovor da ostane na Old Traffordu do završetka sezone.

“Za sada još ništa nije dogovoreno. Dogovor o posudbi ističe krajem maja, tako da je očito da Ighalo treba da se vrati nazad. U razgovorima smo i nadamo se da može ostati. Njegov klub je bio sjajan prema nama i omogućili su mu da igra za klub iz svojih snova. To mu je bio san i nadam se da će uspjeti dovršiti ono što je započeo, možda s trofejom ili čak dva. Kineska liga uskoro počinje, tako da čekamo da vidimo šta će biti“, rekao je Solskjaer za klupsku televiziju.

Ono što Soslkjaera može radovati uoči eventualnog nastavka sezone u Premier ligi je da su se Marcus Rashford i Paul Pogba oporavili od povrede i biće mu na raspolaganju. Obojica su bili izvan terena zbog povreda prije prekida sezone zbog globalne pandemije novog koronavirusa u martu. No, prošle sedmice su se i Rashford i Pogba vratili individualnim treninzima u grupama. prošle sedmice.

“Dobro izgledaju. Priključili su se treninzima i radili su sve što i ostali momci. Za sada nema loše reakcije, kucamo u drvo. Kada počnemo igrati, čini mi se da ćemo imati kompletan tim na raspolaganju“, istakao je Soslkjaer.

Rashford je izvan terena bio od zbog povrede leđa u januara, dok je Pogba veći dio sezone propustio zbog problema sa stopalom.

Upravo je nigerijski napadač Ighalo doveden u januaru kao privremena zamjena za Rashforda, a impresionirao je postigavši ​​četiri gola u osam nastupa.

Premier liga je prekinuta 13. marta zbog pandemije koronavirusa nakon 29 odigranih kola. U tom trenutku Manchester United je bio na petoj poziciji sa 45 bodova, tri manje od Chelseaja koji je držao četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu šampiona. Lider je Liverpoola sa čak 82 boda.