Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United prvi do 500 miliona funti

Manchester United

Rezultati Manchester Uniteda na travnjaku ove sezone nisu sjajni, međutim “Crveni vragovi” su zabilježili fantastičan finansijski uspjeh.

Postat će prvi britanski klub koji će u jednoj godini zaraditi više 500 miliona funti (oko 600 miliona eura), prenosi Hina.

“Prema dosadašnjim podacima na koncu godine prvi put očekujemo prihod od 500 do 510 miliona funti,” poručio je dopredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward.

Čelnici kluba su objavili kako je United u prva tri mjeseca ove godine zaradio 123,4 miliona funti, što je 30 posto više nego lani. Samo od komercijalnih aktivnosti zaradili su 65,8 miliona funti, što je 37,7 posto više nego protekle godine. Odlične su i brojke profita. U prva tri mjeseca profit prije oporezivanja je 44,9 miliona funti.

“Još jednom se potvrdilo da je Premier liga najpopularnija na svijetu,” kazao je Woodward naglasivši još jedan detalj.

“Posebno nas raduje uspon naših mladih igrača poniklih u klupskoj akademiji. Tri igrača iz početnog sastava Jesse Lingard, Marcus Rashford i Cameron Borthwick-Jackson su igrači iz naše akademije.”

Kolo prije kraja engleskog prvenstva ManU se nalazi na petom mjestu sa 63 boda, dva boda manje od gradskog suparnika Cityja koji drži četvrtu poziciju, posljednju koja osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka.

United će u nedjelju doćekati Bournemourth, dok City gostuje kod Swansea Cityja. ManU još očekuje finale FA kupa protiv Crystal Palacea 21. maja.