Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United pustio Schweinsteigera u Chicago Fire

Bastian Schweinsteiger

Fudbalski klub Manchester United pustio je Bastiana Schweinsteigera (32) da se priključi Chicago Fireu, timu koji igra u američkoj Major Soccer League, javlja Anadolu Agency (AA).

Njemački vezni fudbaler potpisao je jednogodišnji ugovor sa Chicagom u kojem će, prema navodima britanskih medija, zarađivati oko 70.000 funti (oko 80.000 eura) sedmično.

“Uvijek sam tražio mogućnost da donesem pozitivan uticaj i pomognem nečemu velikom. Moj prelazak u Chicago Fires se ne ralikuje od takvih ambicija. Kroz razgovor sa generalnim direktorom Nelsonom Rodriguezom i trenerom Veljkom Paunovićem uvjerili su me u viziju i filozofiju kluba, a moja želja je da im u tome pomognem“, kazao je Schweinsteiger, prenijeli su britanski mediji.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Njemačke u United je stigao ljeta 2015. godine kada je menadžer bio Louis van Gaal. Međutim, od kako je klub preuzeo Jose Mourinho u ljeto 2016. godine Schweinsteiger se nije naigrao, pa je ove sezone upisao tek četiri nastupa u takmičarskim utakmicama. Stoga odluka da ode u Sjedinjene Američke Države ne iznenađuje.

U dresu njemačke reprezentacije Schweinsteiger je odigrao 121 utakmicu i postigao 24 gola, ali je poslije EURO 2016 u Francuskoj odlučio da se oprosti od nacionalnog tima.