Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Manchester United sjajnim preokretom pokvario savršenu noć favorita

ronaldo

Večeras su odigrani mečevi 4. kola Lige prvaka po grupama “E”, “F”, “G” i “H”, a najveću pažnju je zasigurno privukao duel Juventusa i Manchester Uniteda

U grupi “E”, Bayern Minhen je na “Allianz Areni” u Minhenu savladao AEK iz Atine rezultatom 2:0. U istoj grupi, Benfica je u Lisabonu remizirala 1:1 protiv Ajaxa.

Nakon 4. kola, lider grupe je Bayern sa 10 bodova, a prate ga Ajax sa 8, Benfica 4 i AEK bez bodova.

Lyon je u grupi “F” na stadionu “Parc Olympique Lyonnais” u Lyonu remizirao 2:2 protiv Hoffenheima. U drugom meču ove grupe Manchester City je na “Etihadu” pobijedio Shakhtar Donetsk sa ubjedljivih 6:0.

U ovoj grupi na prvom mjestu je Manchester City sa 9 bodova, drugi je Lyon sa 6, Hoffenheim ima 3 boda, a Shakhtar Donetsk 2 boda.

U grupi “G”, Viktoria Plzen je pred domaćom publikom na “Doosan Areni” doživjela debakl protiv Real Madrida koji je slavio sa 5:0. U istoj grupi, CSKA je u utakmici koja se igrala u terminu od 18.55 sati u Moskvi poražen od Rome sa 1:2. Bh. napadač u dresu Rome Edin Džeko igrao je čitav meč, a imao je i dvije dobre prilike koje ipak nije uspio realizovati.

Prvo mjesto u grupi “G” zauzima Real sa 9 bodova, koliko ima i Roma, CSKA Moskva ima 4, a posljednji Plzen samo jedan bod.

Juventus je u grupi “H” u Torinu poražen od Manchester Uniteda rezultatom 1:2. Reprezentativac Miralem Pjanić je u dresu Juventusa igrao čitav meč. U istoj grupi, Valencia je u terminu od 18.55 sati na “Estadio de Mestalli” u Valenciji savladala Young Boys sa 3:1.

U ovoj grupi prvo mjesto zauzima Juventus sa 9 bodova, drugi je Manchester United sa 7, Valencia ima 5, a Young Boys samo jednan bod.