Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United spremio 98,6 miliona eura za Griezmanna

Griezmann

Engleski fudbalski klub Manchester Uniteda planira na kraju sezone ponuditi 98,6 miliona Atletico Madridu za francuskog napadača Antoinea Griezmanna, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho nazvao je apsurdnim navode o tome kako je njegov klub spremio 200 miliona eura za brazilskog napadača Barcelone Neymara.

Mourinho je i ranije naveo kako se “crveni đavoli” trebaju fokusirati na Griezmanna, osim ako on ne želi da ostane i iduću sezonu na Vicente Calderonu.

Griezmann je u junu prošle godine obnovio ugovor sa Atletico Madridom, koji ga za ovaj klub veže do 2021. godine. No, kako navodi “DailyTelegraph”, Manchester je spreman platiti odštetu za Griezmanna, koja bi iznosila blizu 100 miliona eura.

Dolaskom Francuza u napad Manchester Uniteda, rame uz rame sa veđaninom Zlatanom Ibrahiovićem, zasigurno bi najvise oduševilo navijače na OldTrafordu.

Kada je u pitanju budućnosti Zlatana Ibrahimovića u Manchesteru, Mourinho je ranije izjavio kako će podržati Sveđanina da li odlučio ostati ili pronaći neki novi izazov za sebe. No, ono što je Mourinho zaključio jeste da Neymar sigurno neće biti u Unitedu naredne sezone.