Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Manchester United uručio otkaz Solskjaeru, imenovan privremeni menadžer

solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer / FOTO: screenshot

Podsjećamo, Solskjaer je također na klupu Manchester Uniteda došao kao privremeno riješenje, a na njoj se zadržao više od tri godine

Kao što se i najavljivalo u prethodnim satima, stigla je i zvanična potvrda Manchester Uniteda o uručenom otkazu Ole Gunnaru Solskjaeru, a poznat je i njegov nasljednik.

Zvanična stranica Manchester Uniteda je objavila vijest da je Ole Gunnar Solskjaer napustio poziciju menadžera kluba nakon jučerašnjeg poraza od Watforda rezultatom 1:4.

Norvežanina će na klupi naslijediti Michael Carrick kao trenutno riješenje jer Crvene đavole čeka težak i gust raspored. Prvu utakmicu igraju već za dva dana protiv Villareala, a nakon toga će snage odmjeriti sa Chelseajem i Arsenalom.

Klub navodi kako su trenutno u potrazi za privremenim menadžerom koji bi trebao voditi klub do kraja sezone, ali se ne isključuje mogućnost da na toj poziciji ostane Michael Carrick.

Podsjećamo, Solskjaer je također na klupu Manchester Uniteda došao kao privremeno riješenje, a na njoj se zadržao više od tri godine.

U saopštenju kluba se između ostalog navodi da će Ole Gunnar Solskjaer zauvijek ostati jedna od legendi Crvenih đavola, te da su sa žaljenjem donijeli ovu tešku odluku.

Mnogi novinari vide Zinedinea Zidanea kao perfektnog čovjeka za klupu Manchester Uniteda, ali Francuz trenutno nije spreman da sjedne na klupu Crvenih đavola iako mediji prenose da intenzivno uči engleski jezik.