Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manchester United vratio sa posudbe napadača Willa Keanea

keane-1426207855

Katastrofalni rezultati Manchester Uniteda u decembru 2015. godine natjerali su menadžera Louisa van Gaala da sa posudbe iz Prestona vrati mladog napadača Willa Keanea (22), javlja Anadolu Agency (AA).

„Crveni đavoli“ se dosta muče sa realizacijom ove sezone. U 19 utakmica Premier lige postigli su 22 gola. Svega šest premierligaških timova u dosadašnjem toku sezone postiglo je manje golova od Uniteda. Pri tome vrijedi dodati da su najbolji klupski strijelci sa po svega četiri gola Juan Mata i Anthony Martial.

Van Gaal je ljetos prodao napadače Robina van Persieja i Javiera Hernandeza, a nedavno je Brightonu posudio Jamesa Wilsona. Stoga se odlučio sa posudbe vratiti Keanea.

Ovom odlukom holandskog trenera razočaran je Simon Grayson, menadžer Prestona kojem u povratničkoj sezoni solidno ide u drugom razredu engleskog fudbala (Championship).

„To se desilo u 24 sata. United smatra da mu je potreban njihov igrač i tu ništa ne možemo. Razočaravajuće je što smo izgubili Keanea. U proteklih nekoliko nedjelja pronašao je pravu formu. Međutim, to se dešava kada dovedete igrača na posudbu.

Vjerovatno ćemo u narednim danima potražiti neko rješenje na tržištu. Za Keanea je povratak u Manchester veliki korak. Za nas je redovno igrao u dobroj je formi i vidjećemo kako će se snaći“, zaključio je Grayson za britanske medije.

Keane je ove sezone za Preston odigrao 22 utakmice i postigao dva gola. Pravo nastupa za United ima odmah, pa će tako konkurisati za sutrašnji susret 20. kola protiv Swansea na „Old Trafordu“.