Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stupili u kontakt

Manchester United želi dovesti Milinković-Savića, Lazio traži ogroman novac

Savic man

Budući da je Milinković-Savić pod ugovorom s Lazijom do juna 2024. godine teško je da će rimski klub smanjiti otkupnu klauzulu od 120 miliona eura

Prema izvještajima britanskih i italijanskih medija Manchester United je stupio u kontakt sa Sergejom Milinković-Savićem i njegovim agentom, jer sjajnog veznjaka želi dovesti u svoje redove. No, obeštećenje koje Lazio traži i dalje iznosi 120 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno, Manchester United u Milinković-Saviću vidi nasljednika Paula Pogbe, koji bi na ljeto mogao napustiti Old Trafford. Zbog toga se engleski klub obratio Mateji Kežmanu, agentu 25-godišnjeg fudbalera iz Srbije, a kao posrednika navodno koriste i Falija Ramadanija.

No, budući da je Milinković-Savić pod ugovorom s Lazijom do juna 2024. godine teško je da će rimski klub smanjiti otkupnu klauzulu od 120 miliona eura. Uz to za srbijanskog reprezentativca zainteresovani su još Paris Saint-Germain, Juventus i Inter.

Također, Laziju je do prekida takmičenja u Seriji A zbog globalne pandemije koronavirusa išlo odlično. Na drugom je mjestu i gotovo je osigurao plasman u Ligu šampiona naredne sezone, pa žele zadržati ekipu na okupu.

Milinković-Savić je karijeru počeo u Vojvodini, a zatim je igrao za Genk, da bi 2015. godine stigao u Lazio. Za rimski klub je odigrao 193 takmičarske utakmice i postigao 36 golova. U dresu reprezentacije Srbije nastupio je 15 puta.