Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Casemiro na Old Traffordu

Manchester United zvanično potvrdio veliki transfer

casemiro – ss (1)

Prema navodima britanskim medija United će za 30-godišnjeg brazilskog veznjaka platiti Realu obeštećenje 70 miliona eura

Manchester United potvrdio je sinoć da je postigao dogovor sa Real Madridom o transferu veznog fudbalera Casemira, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Manchester United sa zadovoljstvom objavljuje da je klub postigao dogovor sa Real Madridom za transfer Casemira. Transfer je predmet dogovora o ličnim uvjetima, zahtjevima za vize za Veliku Britaniju i medicinskom pregledu. Svi se radujemo dolasku Casemira na Old Trafford“, objavili su iz slavnog engleskog kluba.

Prema navodima britanskim medija United će za 30-godišnjeg brazilskog veznjaka platiti Realu obeštećenje 70 miliona eura. Očekuje se da će Casemiro stići u Veliku Britaniju u narednih 24 do 48 sati kako bi se podvrgao medicinskim pregledima i potpisao četverogodišnji ugovor s Unitedom, uz opciju produženja na još jednu godinu.

Casemiro je karijeru počeo u Sao Paulo iz kojeg je 2013. godine stigao u Real. Za “kraljevski klub“, koji ga je jednu sezonu poslao na posudbu u Porto, odigrao je 336 takmičarskih utakmica i postigao 31 gol. Sa Realom je pet puta osvojio Ligu šampiona, tri naslova šampiona Španije, tri Superkupa Evrope i isto toliko FIFA svjetskih klupskih prvenstava. Također, podigao je jedan pehar Kupa kralja i tri Superkupa Španije.

Iskusni vezni fudbaler za reprezentaciju Brazila, s kojom je osvojio Copa Americu 2019. godine, upisao je 63 nastupa uz pet golova.