Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Italije

Mancini: Naša grupa nije lagana kao što mnogi misle

mancini

Posebno je istakao selekciju Švicarske koja, kako je kazao, dobro poznaje italijanski stil igr

Selektor nogometne reprezentacije Italije Roberto Mancini je izjavio da je optimista pred Europsko prvenstvo (EURO) 2020. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ipak je upozorio da njihova grupa “nije baš tako lagana kao što neki misle”.

Odlukom žrijeba reprezentacija Italije će igrati u grupi “A” s Turskom, Velsom i Švicarskom.

“Naši protivnici bi se mogli pokazati opasnima, jer sva tri nemaju šta izgubiti. Ali svakako da možemo biti optimisti”, kazao je Mancini za radiostanicu Anch’io.

Posebno je istakao selekciju Švicarske koja, kako je kazao, dobro poznaje italijanski stil igre.

“Imaju dobre i mlade igrače. Švicarska je uvijek neugodan protivnik. Dobro poznaju italijanski nogomet. Vels bi možda mogao biti iznenađenje, a Turska je uzela četiri boda Francuzima u kvalifikacijama”, rekao je italijanski selektor.

Naglasio je kako u reprezentaciji Italije očekuje mnogo i od mladih igrača koji su, kako je kazao, do sada pokazali veliki talenat.

“Nadamo se da ćemo nastaviti dobro kao i do sada, posebno u napadu”, kazao je Mancini, napominjući da navijači trebaju ipak znati da nije uvijek lagano pobijediti u svakoj utakmici.

“Do sada smo imali vrlo pozitivnu atmosferu u ekipi. Postigli smo mnogo golova kao i Belgija i mislim da možemo razmišljati pozitivno”, zaključio je Mancini.