Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Italije

Mancini: Želim da kvalifikacije završimo s 30 bodova

mancini

Italija je u prošlom kolu trijumfom nad Grčkom osigurala plasman na EURO 2020

Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italije, uoči večerašnje utakmice grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Lihtenštajna u Vaduzu najavio je da želi ciklus okončati sa svih 30 bodova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mancinija bi trijumf u Lihtenštajnu doveo do izjednačenja rekordnih devet pobjeda u nizu koje je Italija ostvarila pod vodstvom Vittorija Pozza, s kojim su 1934. i 1938. godine bili svjetski šampioni.

“Želio bih da završimo na vrhu grupe s 30 osvojenih bodova i da minutažu dobiju oni koji su do sada manje igrali. Želim eksperimentisati s pojedinim mladim igračima do Evropskog prvenstva. Kasnije će nas čekati potpuno drugačije stvari u odnosu na ono s čime smo se do sada suočavali. Očito je da će biti dosta teže”, kazao je Mancini za italijanske medije i dodao:

“Još uvijek imamo jednu utakmicu da pobijedimo, a zatim i da osvojimo dva svjetska prvenstva, kako bi stigli Pozza. On je legenda, tako da o tome ne vrijedi ni pričati.”

Italija je u prošlom kolu trijumfom nad Grčkom osigurala plasman na EURO 2020. Do kraja kvalifikacija ima duele s Lihtenštajnom i BiH u gostima te s Armenijom na domaćem terenu.

Vjerovatno najveći izazov pred Mancinijevim izabranicima biće duel s BiH 15. novembra u Zenici, jer postoji mogućnost da će “zmajevima” biti neophodna pobjeda kako bi ostali u igri za plasman na EP.

Poredak u grupi “J” nakon sedam kola: Italija 21 bod, Finska, 12, Armenija 10, BiH 10, Grčka 5, Lihtenštajn 0.

U osmom kolu večeras se sastaju: Finska – Armenija (18 sati), Grčka – BiH (20.45) i Lihtenštajn – Italija (20.45).