Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mandžukić skupio isti broj trofeja kao i naš Braco Salihamidžić

Juventus vs Lazio – Supercoppa Italiana 2015

Hrvatski nogometni internacionalac Mario Mandžukić u karijeri je definitivno znao izabrati klub. Nakon Dinama, otišao je u Wolfsburg, i upravo je tamo pokrenuo karijeru koja mu je donijela prelaske u Bayern, Atletico, a sada i Juventus. Prevedeno, u klubove koji – osvajaju trofeje.

Mandžukić, međutim, nije jedini hrvatski nogometaš koji trofejnost nosi u svome igračkom “genu”. Ali, jeste u Top 5 najuspješnijih hrvatskih nogometaša kada su osvojeni klupski trofeji u pitanju.

1. DARIJO SRNA – 24

Rekorder je sa Šahtarom osam puta osvojio prvenstvo, pet puta Kup Ukrajine, sedam puta ukrajinski Superkup i jednu Evropsku ligu. S Hajdukom je pak osvojio HNL, te Kup Hrvatske!

2. IGOR BIŠĆAN – 20

S Dinamom čak 13 trofeja (osam HNL-a, četiri Kupa, jedan Superkup), s Liverpoolom Ligu prvaka, Evropski Superkup, FA kup, dva puta Liga kup i Community Shield.

3. MIHAEL MIKIĆ – 19

Najtrofejniji Dinamov igrač. Šest naslova prvaka s Dinamom, pet Kupova i dva Superkupa, koje je u Japanu s Hiroshimom nadogradio s tri naslova prvaka i tri Kupa.

4. MARIO MANDŽUKIĆ – 16

S Dinamom tri HNL-a i dva Kupa, s Bayernom dvije Bundeslige, dva njemačka Kupa, Superkup, Ligu prvaka i evropski Superkup, ali i Svjetsko klupsko prvenstvo, s Atleticom španski Superkup, te s Juventusom italijanski superkup i Seriju A.

5. IVICA OLIĆ – 14

Zagrebu je donio HNL, a to je ponovio s Dinamom, uz jedan Superkup. U inostranstvu je Ola skupio: CSKA (tri ruska prvenstva, dva Kupa, dva Superkupa, Evropska liga), Bayernu (Bundesliga, njemački Kup i Superkup).

Kada su bh. nogometaši u pitanju, bez premca je Hasan Salihamidžić koji je u svojoj igračkoj karijeri skupio 16 trofeja, baš kao i Mandžikić. Svih 16 u dresu minhenskog Bayerna.