Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Manuel Neuer: Ne idem u Manchester City

neuer

Manuel Neuer, golman Bayern Minhena i fudbalske reprezentacije Njemačke odbio je navode prema kojim bi na ljeto mogao preći u redove Manchester Cityja.

Josep Pep Guardiola, menadžer “građana“ već je sarađivao sa Neuerom u Bayernu, a ove sezone ima dosta problema sa golmanima. Nakon što je odlučio u drugi plan staviti Joe Harta, doveo je Claudija Brava iz Barcelone, ali se čileanski golman nije proslavio u dosadašnjem toku sezone. Hart nije želio biti u podređenoj ulozi, pa je ljetos otišao na posudbu u Torino.

Zbog svega navedenog u posljednje vrijeme su sve češći medijski izvještaji prema kojima će Neuer biti sljedeći kojeg će Guardiola angažovati.

“Nije bilo nikakvih kontakata i kao što znate, sretan sam i zadovoljan ovdje. Produžio sam i svoj ugovor, što dovoljno govori. Naravno, za mene je priznanje što postoje takve špekulacije i što se razgovara o tome. Pep još uvijek ima moj broj telefona, ali me nije zvao“, kazao je Neuer za njemačke medije.

Njegov Bayern večeras na domaćem terenu igrao protiv Arsenala prvi susret osmine finala Lige šampiona. Utakmica počinje u 20.45 sati, a revanš će se igrati 7. marta u Londonu.