Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemački golman

Manuel Neuer produžio ugovor s Bayern Munchenom do 2023.

neuer

Manuel je najbolji golman svijeta i naš kapiten, rekao je predsjedavajući Upravnog odbora Bayern Munchena Karl-Heinz Rumenigge, izrazivši zadovoljstvo zbog produženja Neurovog ugovora

Golman Bayern Munchena i njemačkog nacionalnog tima Manuel Neuer ostaje na Allianz Areni još dvije sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz kluba navedeno je kako je Neuerov ugovor, koji je trajao do kraja ove sezone, produžen do 30. juna 2023. godine.

“Manuel je najbolji golman svijeta i naš kapiten”, rekao je predsjedavajući Upravnog odbora Bayern Munchena Karl-Heinz Rumenigge, izrazivši zadovoljstvo zbog produženja Neurovog ugovora.

Navodeći da se u Bayern Munchenu osjeća kao kod kuće, Neuer je kazao kako je bavarski klub najbolja adresa evropskog fudbala.

Tridesetčetverogodišnji golman je 2011. godine iz Schalkea prešao u Bayern uz odštetu od 30 miliona eura. S Bayernom je sedam puta osvojio njemačko prvenstvo, pet puta Kup Njemačke i jednom UEFA Ligu prvaka. S reprezentacijom Njemačke 2014. godine osvojio je i Mundijal.