Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

emotivni trenutak

Maradonina kćerka se zbog poteza nogometaša rasplakala u loži “Bombonjere” (VIDEO)

dalma

Utakmicu je u loži Diega Maradone posmatrala njegova kćerka Dalma, koja je nekada često gledala Bocine utakmice u prisustvu svog oca.

Diego Armando Maradona je prošle srijede umro od posljedica srčanog udara u 61. godini, a zbog trodnevne žalosti koja je odmah bila proglašena u Argentini, njegova Boka Juniors je morala da odloži meč Copa Libertadoresa.

Ipak, sudbina je htjela da prva naredna utakmica Boce Juniors u nedjelju bude baš protiv Newell`s Old Boysa, takođe bivšeg Maradoninog kluba. A na meču na “Bombonjeri” viđena je i jedna srceparajuća scena.

Naime, Boca Juniors je savladala Newels 2:0 sa dva pogotka Cardone, a onaj prvi, iz prelijepog slobodnog udarca, bio je ujedno i prvi gol na “Bombonjeri” od Maradonine smrti.

Utakmicu je u loži Diega Maradone posmatrala njegova kćerka Dalma, koja je nekada često gledala Bocine utakmice u prisustvu svog oca.

Ovoga puta ona je u toj loži bila bez “El Pibea”, a poslije Cardoninog pogotka, svi igrači su dotrčali ispred lože, na teren spustili Maradonin dres i potom aplaudirali njegovoj kćerki Dalmi.

Sve to je Dalmu slomilo, nije mogla da suzdrži emocije i snažno je zaplakala u tim trenucima.

Nažalost, navijači Boce Juniors zbog situacije sa korona virusom nisu imali priliku da se oproste od svog heroja…

A ovako je to nekada izgledalo: