Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"marca"

Ancelotti nakon teškog poraza od Barce prekrižio četvoricu

ancelotti ss

Real će ih se nastojati riješiti već u tekućom prijelaznom roku

Real Madrid poražen je od Barcelone u finalu španskog Superkupa (1:3), a nakon utakmice španski mediji pisali su o narušenoj atmosferi unutar svlačionice aktuElnog prvaka Španije i Evrope.

“Marca” danas piše da je Realov trener Carlo Ancelotti otpisao četvoricu igrača.

Isti izvor navodi da su u pitanju desni bek Alvaro Odriozola (27), stoper Jesus Vallejo (26), ofenzivac Eden Hazard (32) te napadač Mariano Diaz (29).

Riječ je o igračima koje Italijan gotovo da i ne koristi u ozbiljnijim utakmicama i Real će ih se nastojati riješiti već u tekućom prijelaznom roku. Odriozola je ove sezone odigrao 51 minutu nakon što se vratio s posudbe iz Fiorentine i posve je u sjeni Danija Carvajala i Lucasa Vasqueza. Vallejo se, pak, ne može naigrati pored žestoke konkurencije i ove sezone je odigrao 56 minuta.

Za Hazarda u Realu više nemaju strpljenja. Belgijski as odigrao je 621 minutu ove sezone i daleko je od idealne fizičke forme. Mariano Diaz odigrao je 25 minuta ove sezone pod Ancelottijem, najmanje od nabrojanih igrača. Za njega već dugo vremena nema mjesta u Realu, no klub ga ne uspijeva prodati.