Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marca: Courtois večeras potpisuje za Real Madrid

courotis

Najčitaniji španski sportski časopis piše da bi transfer trebao biti gotov večeras.

Transfer golmana Chelseaja u Real Madrid jedan je od transfera koji su najčešće najavljivani ovo ljeto. Španska Marca, tradicionalno naklonjena Realu, objavila je kako će se golman vratiti u glavni grad Madrida nakon što je branio boje Atletico Madrida od 2011. do 2014. Ali, ovog puta bi trebao doći i potpisati ugovor s Realom.

“Ljetna saga o dolasku Courtoisa u Real bliži se kraju. Evropski prvak vjeruje da će završiti posao u narednim satima. Golman je dobio dozvolu trenera Maurizija Sarrija da napusti Stamford Bridge i ode u Madrid na potpisivanje ugovora. Službeno najbolji golman Svjetskog prvenstva u Rusiji ima još samo godinu dana ugovora s Chelseajem, koji ne želi riskirati i izgubiti ga besplatno sljedećeg ljeta. Zato bi engleski klub trebao od njegovog transfera zaraditi oko 35 miliona eura, a Real dobiti veliko pojačanje na golu”, piše Marca.

Brončani s nedavnog Mundijala bio je član Chelseaja od 2011. kada je otišao na posudbu u Atletico s kojim je osvojio Primeru, Kup Kralja, Evropa ligu a izgubio je finale Lige prvaka od svog izvjesnog budućeg kluba 2014. kada je nakon produžetaka Real slavio 4:1 u Lisabonu.