Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marca: James ostaje u Bayernu, Real na gubitku 20 miliona eura

rodriguez

Tri mjeseca prije početka ljetnog prijelaznog roka uprava minhenskog Bayerna već je donijela jednu veliku odluku – kupovina Jamesa Rodrigueza dogodit će se mnogo prije isteka njegove dvogodišnje posudbe iz madridskog Reala.

Poslije sve boljih izdanja u kontinuitetu, James je uspio uvjeriti upravu dugogodišnjeg njemačkog prvaka da je kalibar za najviše domete, zbog čega će se transakcija dogoditi već na ljeto.

Prema saznanjima madridskog dnevnika Marca, Bayern će na račun Kraljevskog kluba uplatiti ukupno 55.000.000 eura, što u startu znači da je Real na gubitku od 20.000.000 evropskih novčanica.

Bayern će, naime, isplatiti i dalje aktualnom evropskom prvaku unaprijed dogovorenih 42.000.000 eura za potencijalni Jamesov transfer i tu više nema diskusije, budući je navodno odluka donesena na sastanku čelnika Bayerna.

Na spomenutu sumu novca treba dodati i već isplaćenih 13.000.000 eura za dvogodišnju posudbu koja je počela vrijediti od ljetos.

Podsjetimo, James je u Bayern došao kao velika želja Carla Ancelottija, koji ga je doveo i u Real iz Monaca za 75.000.000 eura. Karijeru u Munchenu Kolumbijac je započeo uz dosta negativnih tonova i sumnji budući da je u Realu bio potpuno marginaliziran kod Zinedinea Zidanea.

Problem su mu predstavljali i jezična barijera, ali i dolazak u novu zemlju i promjena lige.

Zbog svih tih barijera, te nekih manjih povreda, James je propustio deset utakmica u Bundesilig. U međuvremenu se, ipak, izdigao i uspio upisati pet golova i 11 asistencija u svim takmičenjima i značajno podići formu u posljednjih nekoliko mjeseci.

Na početku mu nije prijala ni promjena trenera u Bayernu, odnosno dolazak Juppa Heynckesa umjesto Ancelottija, ali je kod starog trenerskog vika ipak proigrao.

Pridobio je povjerenje navijača, trenera i suigrača, pa je sada jedan od vodećih u Bayernu.

Navodno, početak intenzivnog učenja njemačkog jezika na svakodnevnoj razini Jamesa je spasila od totalnog kolapsa u Munchenu, zbog čega je klupska uprava čvrsto odlučila odužiti mu se za dobre partije proteklih mjeseci.

James bi u Bayernu trebao zarađivati oko 8.000.000 eura godišnje, koliko je imao i u Realu.