Najčitaniji španski list

Marca: Messijev ostanak najizglednija opcija

“Do prije par mjeseci njegov odlazak činio se izvjestan, ali sada se situacija radikalno promijenila”

Najčitaniji španski list na udarnom mjestu donosi vijest koju nestrpljivo čekaju navijači Barcelone, ali i svi ljubitelji nogometa.

“Izvori iz Barcelone uvjeravaju nas kako je Messijev ostanak i po isteku ugovora ovog ljeta najizglednija opcija i da je Leo daleko bliži ostanku nego odlasku. Kontaktirali smo i ljude bliske Messiju, a oni nam govore isto, samo to kažu ovako: Do prije par mjeseci njegov odlazak činio se izvjestan, ali sada se situacija radikalno promijenila”, piše Marca i dodaje:

“Messi je ogorčen što čelnici PSG-a govore da će ga dovesti, kao i kada se na naslovnicama francuskih medija vidio u dresu prvaka te zemlje. Razlog je što nikada nije bio u kontaktu s PSG-om, a odbio je sve menadžere koji su mu dolazili s ponudama ostalih klubova. Nadalje, njegov otac Jorge, koji mu vodi karijeru, već je dugo u Argentini i nema nikakvog kontakta s klubovima zainteresiranima za Lea.”

Isti izvor navodi da je do velike promjene u Messijevom stavu i planovima došlo nakon što je ostavku dao Josep Maria Bartomeu, omraženi predsjednik Barcelone, a njegov nasljednik bit će izabran za osam dana. Naravno, prvo što će napraviti je da će sjesti s Messijem i pokušati ga uvjeriti da ostane, odnosno da produlji ugovor koji mu istječe za tri mjeseca.

U isto vrijeme Messi će navršiti 34 godine, od čega je više od 20 proveo u klubu svog života i čiji je simbol. Zato je, piše Marca, Messi voljan pružiti šansu Barceloni te ostati čak i za manje novaca, ako ga novi predsjednik uvjeri da će se Barcelona odmah vratiti na španjolski i europski vrh.

“Najvažnija za donošenje Leove odluke bit će prezentacija projekta nove Barcelone, koju će mu iznijeti novi predsjednik, pri čemu Messi inzistira na dolasku istinskih pojačanja. Prvi među njima je njegov sunarodnjak i suigrač iz reprezentacije Sergio Aguero, a zatim i Georginio Wijnaldum. Obojica su lako dostižni jer dolaze bez odštete”, otkriva Marca te piše da su želje Barcelone još Erling Haland, Matthijs De Ligt i Joules Kounde, ali za njih bi Barcelona trebala platiti skupe odštete, za što nema novaca.

“U svakom slučaju, garancija da će Barcelona dovesti istinska pojačanja bit će ključ Messijeve odluke o ostanku”, završava Marca.