Marca: Našao se kupac za Cristiana Ronalda?

ronaldo

Ako je suditi po pisanju portugalske i španske štampe, Cristiano Ronaldo ne samo da je zainteresovan da napusti madridski Real, već će na adresu slavnog kluba uskoro stići i unosna ponuda za taj transfer.

Kako javlja “Marca”, iz Francuske je stigla potvrda o zainteresovanosti PSG-a za usluge slavnog portugalskog fudbalera.

Ta zainteresovanost je finansijski mjerljiva pa, kako sa druge strane piše list “DN” iz Portugala, Real može da očekuje oko 150 miliona eura od Parižana, koji će najprije ponuditi tačno stotinu miliona, a zatim podići iznos ukoliko prvobitni ne bude bio dovoljan.

Francuski “L`Equip” se nadovezuje na tu priču informacijom da PSG ima budžet od 220 miliona eura za pojačanja u ljetnom prelaznom roku, pa bi lako pažnja mogla da se usmjeri na naprasno “dostupnog” Ronalda.

Do sada je glavna meta bio mladi napadač Monaka Kylian Mbappé, ali pariski klub i pored ogromnih mogućnosti ipak ne bi mogao da angažuje obojicu.

Ronaldo je, podsjetimo, vrlo nezadovoljan situacijom u Španiji gdje ga navijači Reala često “časte” zvižducima a poreske vlasti optužuju da je utajio 14,7 miliona eura.

Na sve to, portugalski as je, prema pisanju lokalne štampe, nezadovoljan kako ga je sam klub štitio od medijskih napada, mada je predsednik Reala Florentino Perez ove srijede izuzetno lijepo pričao o Ronaldu, istakavši da je “Cristiano igrač madridskog kluba, što će i ostati”.

“Nisam još pričao sa njim, ali svakako hoću. Prosto, nisam želio da ga uznemiravam dok ima reprezentativne obaveze (na Kupu Konfederacija u Rusiji). Više ni sam ne znam šta se sve pisalo o njemu, ali svakako je da je priča o utaji poreza nešto najgore što je o njemu objavljeno, tu se sa njim slažem. Neki mediji su ga prikazali kao delikventa, a uraditi to nekome ko je toliki profesionalac, nekome ko je toliko pošten, e – to je stvarno teško razumjeti. Uopšte nije uzeta u obzir pretpostavka nevinosti”, rekao je Perez, naglasivši da u ovom trenutku nijedna ponuda za transfer Ronalda nije stigla u “kraljevski klub”.