Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marca: Ronaldo priznao suigračima da odlazi iz Reala

ronaldo

Portugalski mediji prije nekoliko dana objavili su senzacionalnu vijest o najboljem igraču Evrope, Cristianu Ronaldu. Prema pisanju “A Bole”, zvijezda Real Madrida želi napustiti klub nakon što se našla usred afere s utajom poreza, zbog čega joj prijeti i zatvorska kazna.

Ronaldo se našao pod optužbama da je utajio više od 14 miliouna eura poreza od španskih vlasti, a cijela afera samo je ubrzala njegovu odluku o odlasku jer je već neko vrijeme nezadovoljan u Madridu, tvrde izvori bliski igraču.

Ronaldo je navodno rekao predsjedniku Reala, Florentinu Perezu, da odlazi i da je njegova odluka konačna.

Međutim, kako to nije prvi put da je Portugalac, nezadovoljan određenim stvarima u Kraljevskom klubu, prijetio da će napustiti najtrofejniji klub u istoriji nogometa, Cristianovu izjavu u početku niko nije shvaćao previše ozbiljno.

No, danas je Marca, glasilo blisko Realu, objavila kako je Ronaldo suigračima u portugalskoj reprezentaciji priznao kako je prelomio i da zaista napušta Madrid.

“Odlazim iz Madrida! Odlučio sam, nema natrag, neću se predomisliti!”

Ronaldo je u Real stigao iz Manchester Uniteda 2009. i u ovih osam godina u dresu Kraljevskog kluba porušio sve moguće i nemoguće rekorde. Osvojio je tri Lige prvaka (jednu ima i s Unitedom), dva naslova prvaka Španije, dva Kupa, pregršt individualnih trofeja, a u 394 utakmice u bijelom dresu postigao je nestvarnih 406 golova.