Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španski list

Marca tvrdi: Messi ima dva nevjerovatna bonusa u ugovoru s PSG-om

Marca štoviše otkriva da Messi (34) nije dobio nikakvu naknadu za potpis dvogodišnjeg ugovora s PSG-om, što je raritet u slučajevima kada igrač u novi klub dolazi bez odštete

Španski list Marca demantuje francuske medije, koji navode da je Lionel Messi samo za potpis ugovora s PSG-om dobio 40 miliona eura.

Marca štoviše otkriva da Messi (34) nije dobio nikakvu naknadu za potpis dvogodišnjeg ugovora s PSG-om, što je raritet u slučajevima kada igrač u novi klub dolazi bez odštete.

Tada naime novi poslodavac zato što je uštedio na obeštećenju za novog igrača njega premira s naknadom za potpis ugovora. Ona je tim izdašnija što je igrač kojeg se dovodi kao slobodnog bolji.

Messi je dakako jedan od najboljih u istoriji, pa je tim čudnije što igrač kojem je Barcelona u zadnjih sedam godina isplatila 555 miliona eura sada nije dobio “signing on fee”.

Međutim, Messi je dobio četiri velike kompenzacije za to, prenosi Index.

Prva je godišnja plaća od 40 miliona eura, piše Marca. Tako je postao najplaćeniji igrač Ligue 1, a na drugo i treće mjesto gurnuo je nove suigrače. Neymar zarađuje 36.8, a Mbappe 25 miliona eura godišnje.

Drugi su bonusi vezani uz nastupe, golove, asistencije i osvojene trofeje, s kojima će Messi gotovo poduplati godišnju zaradu, pa će godišnje od PSG-a ukupno primati 70 miliona eura.

Konačno, tu su i dva posebna bonusa koje otkriva Marca: “Jedan, od čak 115 miliona eura dobit će ako produži ugovor koji ga s PSG-om vezuje do ljeta 2023. Drugi je bonus za vjernost u iznosu od 78 miliona eura i njega će dobiti ako do kraja odradi postojeći ugovor s PSG-om.”