Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobar, ali...

“Marca” zna šta Guardioli fali

pep guardiola (1)

Uz sav njegov trenerski potencijal, Guardiola je imao izvanrednu generaciju s kojom je uspio osvojiti šest trofeja u jednoj sezoni i tako je visoko postavio letvicu

Pep Guardiola ni šestu sezonu u nizu nije uspio osvojiti Ligu prvaka, u srijedu navečer u četvrtfinalu je njegov City zaustavljen od Tottenhama.

Od odlaska iz Barcelone vodio je Bayern, danas je u Manchester Cityju i od 2012. do danas ima tri polufinala, dva četvrtfinala i jednu osminu finala, što je za trenera njegova kalibra jednostavno – slabo.

Marca u svojoj analizi tvrdi da je njegov najveći problem Barcelona jer je tamo imao nevjerovatnu generaciju u kojoj su igrali produkti La Masije poput Lionela Messija, Xavija Hernandeza, Andresa Inieste i Sergija Busquetsa.

Uz sav njegov trenerski potencijal, Guardiola je imao izvanrednu generaciju s kojom je uspio osvojiti šest trofeja u jednoj sezoni i tako je visoko postavio letvicu.

U četiri godine na Camp Nouu ostvario je sjajan skor u Ligi prvaka:

2008./09. osvojio je pobjedom nad Manchester Unitedom 2:0 i tako sa samo 38 godina postao najmlađi trener pobjednik LP-a.

2009./10. ispao u polufinalu od Intera s ukupnih 2:3

2010./11. osvojio je pobjedom nad Manchester Unitedom 3:1

2011./12. ispao u polufinalu od Chelseaja s ukupnih 2:3

Španci pišu da je Pep pogriješio već uoči utakmice protiv Tottenhama kad je na pressici rekao da on nije doveden u Manchester City zbog osvajanja Lige prvaka.

Smatraju ga krivcem za neuspjehe u Ligi prvaka jer City je ispadao od Monaca, Liverpoola i sada Tottenhama. Na klupi Bayerna zaustavljali su ga Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid.

Naravno, nije sve njegova krivica. Niko nije mogao predvidjeti da će njegov stoper Aymeric Laporte pokloniti gol Tottenhamu.