Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marcelo riješio dilemu je li Bayern sinoć barem jednom oštećen

real sporne

Real je u revanšu polufinala Lige prvaka protiv Bayerna odigrao 2:2 i s ukupnih 4:3 prošao u svoje treće uzastopno finale.

Ni ovaj uzvrat, kao i onaj protiv Juventusa u četvrtfinalu, nije prošao bez drame i kontraverznih odluka sudaca. Bayern je poveo već u 3. minuti preko Kimmicha, Benzema je izjednačio osam minuta kasnije, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Bavarci su trebali dobiti penal.

Kimmich je ubacio s boka i s dva metra udaljenosti pogodio Marcela u lagano ispruženu lijevu ruku. Turski sudac Cuneyt Cakir i oba njegova pomoćnika jasno su vidjeli situaciju, ali su odlučili ne dosuditi penal. Nakon pregledavanja snimke jasno se vidi Marcelovo igranje rukom, ali suci su u sekundi vjerovatno procijenili da ga je Kimmich napucao.

Za razliku od brojnih igrača koji bi u ovoj situaciji kazali “ne znam” ili “nisam vidio”, Marcelo je nakon utakmice bio vrlo iskren.

“Da, bila je ruka i mislim da je trebao biti penal. Lagao bih kad bih rekao bilo što drugo, ali to vam je nogomet. Ne volim o sucima. Nekad dosude nešto u tvoju korist, nekad protivniku, ali šta god se dogodilo moraš dalje igrati”, rekao je Brazilac nakon utakmice.

Sumnjiva je situacija zabilježena i u 17. minuti kada je Realov kapiten Sergio Ramos srušio Roberta Lewandowskog.

Treća diskutabilna situacija dogodila se u 52. minuti kada je Sergio Ramos ponovno nespretno startao nad Robertom Lewandowskim.

U drugom poluvremenu je Benzema zabio za 2:1 nakon nevjerovatne greške Bayernova golmana Svena Ulreicha. James je izjednačio na konačnih 2:2.