Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uvezali se s GPBIH

Marić: Poljskim navijačima, ako pokušaju, bit će zabranjen ulazak u HNK

legia varšava
Foto: Legia Warszawa

Dvoboj između Zrinjskog i Legije počinje u 21 sat na stadionu pod Bijelim brijegom

Večeras se u Mostaru igra dvoboj trećeg kola UEFA Konferencijske lige između bh. prvaka Zrinjskog i poljske Legije iz Varšave, a poljskim navijačima je UEFA ranije ovog mjeseca zabranila dolazak na utakmicu.

-Mi nemamo još informacije je li netko od poljskih navijača došao u Mostar. Uvezali smo se s Graničnom policijom BiH, imamo korespondenciju s njima, ako iko bude pokušao preći, da ga vrate i da obavijeste naš Operativni centar. Postoje već mehanizmi da to spriječimo – rekao je u izjavi za Fenu Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUPHNK).

Marić je potvrdio kako će MUPHNK-a poduzeti sve mjere u provođenju ove odluke.

-Pazimo da ne uđu u Kanton kroz prelaze s juga. Ako je neko slučajno ušao ranije u Međugorje, kao mjesto gdje se dosta Poljaka nađe kroz godinu, poduzet ćemo sve mjere i radnje iz naše nadležnosti prema planu osiguranja kako smo to predvidjeli – kazao je Marić.

Podsjetimo, Evropska nogometna federacija (UEFA) zabranila im je put na gostovanje u Bosnu i Hercegovinu nakon popriličnog haosa kojeg su napravili na meču protiv AZ Alkmaara u Nizozemskoj. Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s ozljedama glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega viđenog odlučila reagirati, te je poljski klub zbog navijača kažnjen s 15.000 eura.

Dvoboj između Zrinjskog i Legije počinje u 21 sat na stadionu pod Bijelim brijegom.