Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odlazi u Inter

Marija Ana Milinković potpisala najveći ugovor u historiji ženskog nogometa u BiH

Marija Ana Milinković
Foto: SFK Sarajevo 2000
Marija Ana Milinković

Igrajući za SFK Sarajevo 2000, Marija Ana Milinković je tri godine proglašavana za najbolju mladu igračicu Premijer lige BiH

Devetnaestogodišnja Marija Ana Milinković potpisala je jedan od najvećih ugovora u historiji ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini.

Milinković je nedavno postala članica milanskog Intera, čije boje brani i njena saigračica iz bh. reprezentacije Maja Jelčić.

U razgovoru za Srnu istakla je da je sretna što je uspjela da ostvari svoj san.

“Inter je jedan od najvećih klubova u Evropi. Uz pomoć menadžera, koji se potrudio da napravi prezentaciju mojih najboljih izdanja, ostvarila sam svoj san, a vjerujem i mnogih igračica”, istakla je Milinkovićeva, dodavši da u nastavku karijere očekuje titulu u italijanskoj ligi sa Interom, puno osmijeha, novih prijatelja i zdravlja.

Zmajica trenutno ima online treninge sa trenerima Intera i trudi se da bude u najboljoj formi kako bi ispunila sva očekivanja kluba.

Mlada nogometašica se ovim sportom bavi već 15 godina i oduvijek je maštala i bila sigurna da će kad tad igrati na ovom nivou na kojem je danas.

Ističe, ipak, da nema opuštanja jer je vrijeme za još veći napredak.

“Bila sam u Milanu prije nekoliko dana radi potpisivanja ugovora, a kući sam još desetak dana dok ne bude gotova viza, pa kreće moj život u Milanu. Pozdravljam se sa prijateljima i trenerima koji su bili tu za mene i od kojih sam najviše naučila”, rekla je Milinković, koja je najviše zahvalila porodici za podršku, kao i trenerima nogometnih klubova Olimp, Romanija i Sarajevo.

Igrajući za SFK Sarajevo 2000, Marija Ana Milinković je tri godine proglašavana za najbolju mladu igračicu Premijer lige BiH.

“Presretna sam zbog toga i to mi je bila motivacija da dođem do sadašnjeg uspjeha”, zaključila je Milinković.