Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marinović i Bilbija: Imamo svoju računicu, želimo pobijediti

vinko_marinovic_legia

Zrinjski će u hercegovačkom derbiju na stadionu pod Bijelim Brijegom sutra ugostiti tim Širokog Brijega. Mostarci susret dočekuju s velikih 14 bodova prednosti u odnosu na tim s Pecare, te im bez pogovora pripada uloga favorita. Širokobriježani su popravili raspoloženje plasmanom u četvrtfinale Kupa, kao i prvenstvenim pobjedom nad Željezničarom.

“Široki je podigao nivo svoje igre i poslije trijumfa nad Željezničarom podigao samopouzdanje. Mi želimo nastaviti kontinuitet dobrih igara i s povoljnim rezultatom otići na reprezentativnu pauzu”, izjavio je trener Zrinjskog Vinko Marinović, dodajući da trenutna bodovna razlika u korist Zrinjskog “ne mora ništa predstavljati u derbiju“.

“Ovo je derbi i bez obzira na razliku i činjenicu da smo favoriti, sve to treba potvrditi na terenu. U posljednje vrijeme derbiji između Zrinjskog i Širokog bili su veoma kvalitetni, pa očekujem da tako bude i sutra”, dodao je Marinović.

Ove sezone odlične partije u dresu Zrinjskog pruža Nemanja Bilbija koji je postigao pet pogodaka i zabilježio osam asistencija. Posljednji susret u kojem nije upisao ni pogodak, ni asistenciju bio je upravo duel sa Širokim Brijegom na Pecari.

“Široki nam dolazi nakon pobjeda nad Slobodom u Kupu i Željezničarom u prvenstvu. Naravno, imamo i mi svoju računicu, igramo dobro, te očekujem tešku utakmicu i našu pobjedu”, poručio je.