Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na koševu predstavili trenera

Marinović: Igrači Sarajeva su kvalitetni, pokušat ćemo unaprijediti igru

marinovic fk sarajevo

Marinović preuzima ekipa koja će uprkos ne toliko dobrim igrama u proljetni dio sezone ući kao lider na ligaškoj tabeli, s bodom prednosti ispred gradskog rivala Željezničara

Fudbalski klub Sarajevo danas je zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Vinka Marinovića, koji je potpisao dvoipogodišnju vjernost “bordo” klubu.

Dosadašnji selektor U-21 reprezentacije BiH preuzeo je kormilo Sarajeva nakon turbulentnog perioda za aktuelnog prvaka BiH, koji je rezultirao otkazom za trofejnog trenera Husrefa Musemića.

Marinović preuzima ekipa koja će uprkos ne toliko dobrim igrama u proljetni dio sezone ući kao lider na ligaškoj tabeli, s bodom prednosti ispred gradskog rivala Željezničara.

– Nije mi bilo lako napustiti mladu reprezentaciju, ali nakon tri godine odlučio sam se vratiti klupskom fudbalu. Mislim da mi neće biti teško ući u rad s igračima Sarajeva. Njih dosta poznajem, s nekima sam radio i nadam se da ćemo u budućnosti kvalitetno raditi i igrati dobar fudbal. Sarajevo uvijek pretenduje na vrh tabele i gaji napadački fudbal – izjavio je Marinović na današnjoj konferenciji za medije.

Od Marinovića se očekuje borba za titulu, ali i promovisanje i razvoj mladih igrača iz Akademije FK Sarajevo. Novi trener sarajevskog kluba očekuje težak posao u kratkom vremenu.

– Ekipa je prošle godine osvojila duplu krunu, sada je na prvom mjestu, tako da se radi o kvalitetnim igračima. Ja ću pokušati nadograditi njihovu igru svojim idejama, moram se upoznati s igračima i donijeti odluku da li su nam potrebna osvježenja na pojedinim pozicijama – ističe trener.

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo Emir Hadžić ističe da izbor novog šefa struke “bordo” kluba nije bio lagan zadatak jer je u konkurenciji bilo nekoliko dobrih domaćih i stranih kandidata.

– Odluka je pala na Marinovića jer se njegov rad sa mladim igračima uklapa u viziju kluba – rekao je Hadžić.

Ekipu bi u narednom periodu moglo napustiti nekoliko igrača iz prvog tima. Hadžić naglašava da je klub s većinom obavio razgovore i dogovorio produženje saradnje s onima čije usluge želi zadržati.

Marinović dodaje da je bh. prvenstvo veoma ujednačeno i očekuje da će do kraja ove sezone voditi borbu za titulu sa Željezničarom, Borcem, Zrinjskim i Tuzla Cityjem.