Trener Sarajeva

Marinović: Imamo širok roster i možemo podnijeti ritam srijeda-subota

150920-Vinko_Marinovic

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, trener Satajeva navodi da imaju problem jedino sa Miličevićem koji je dobio udarac u predjelu rebara

Fudbaleri Sarajeva u srijedu na stadionu Otoka gostuju ekipi Olimpika u zaostaloj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Vinka Marinovića ima priliku da protiv gradskog rivala nastavi seriju pobjeda kojom bi preuzela lidersku poziciju na tabeli.

Uprkos zgusnutom rasporedu, Marinović ističe da ima dovoljno kvalitetnih igrača kako bi podnijeli pritisak igranja tri utakmice u sedam dana te da spremni dočekuju i sutrašnji meč.

– Ulazimo polako u raspored gdje igramo u ritmu subota-srijeda-subota, odnosno tri utakmice u nedjelji. Imamo širok roster i velik izbor igrača, tako da ćemo biti spremni za ovu utakmicu – izjavio je Marinović.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, trener Satajeva navodi da imaju problem jedino sa Miličevićem koji je dobio udarac u predjelu rebara.

– Na svu sreću nije došlo ni do kakvog loma ili napuknuća. Vidjet ćemo da li će on nastupiti u utakmici koja je pred nama – kazao je Marinović.

Susret Olimpik – Sarajevo igra se u srijedu na Otoci od 16.30 sati.