Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marinović nakon pobjede: Odigrali smo fantastičnu utakmicu

mlada repka bih svicarska 2

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine U21 pobijedila je u Zenici, u okviru 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentaciju Švicarske rezultatom 3:0, a nakon susreta predstavnicima medija obratio se selektor bh. tima Vinko Marinović i nogometaš Ermedin Demirović, koji su izrazili svoje zadovoljstvo danas odigranim susretom, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor bh. tima, Vinko Marinović, rekao je kako su igrači danas ispoštovali ono što je tražio od njih pred ovaj susret.

“Mislim da smo odigrali zaista fantastičnu utakmicu danas, i u početku smo samo imali taj jedan šut Švicaraca kada je Trkulja intervenisao i možda smo imali nekih situacija gdje smo bili nesigurni, ali poslije prvog gola mislim da smo imali potpunu kontrolu nad utakmicom, da smo imali dosta šansi i zasluženo pobijedili. Treba čestitati momcima i zahvaliti se divnoj publici koja nas je podržala te sad trebamo da se pripremamo za drugu utakmicu. Mi smo tražili da imamo oba momenta igre, da imamo posjed lopte ali i da puštamo protivnika te da uradimo nešto iz kontranapada jer imamo igrače koji su to danas dobro uradili. Mi smo tu na 18 bodova, treba nam pobjeda protiv Rumunije da bi bili eventualno u baražu i dat ćemo sve od sebe”, rekao je Marinović.

Naglasio je kako će se pred naredni susret prvo rješavati problemi sa eventualno povrijeđenim igračima, s obzirom da su se dva igrača žalila na povrede nakon današnjeg susreta.

“Najbitnije je da vidimo sada kakvih problema imamo sa igračima. Mihojević je izašao, žalio mi se i Gojak na probleme, pa vidjet ćemo kakva je situacija sa igračima. Ali, vidjet ćemo jer imamo igračku širinu i ovi momci sigurno polako sazrijevaju. Jer, kad dobijate ovakve utakmice protiv kvalitetnih protivnika bez primljenog gola s dosta šansi, znači da igrate dobro”, rekao je Marinović.

Ermedin Demirović, reprezentativac u bh. timu i strijelac dva gola u današnjem susretu rekao je kako su svi igrači dali svoj maksimum i borili se do kraja.

“Mislim da smo odlično udigrali ovu utakmicu, borili smo se do kraja i ovo je stvarno bila dobra utakmica. Moramo se koncentrisati na Rumuniju, da tamo pobijedimo i da dođemo do plasmana za Evropsko prvenstvo. Iz utakmice u utakmicu se fokusiramo na susret pred nama i ko god da igra daje sve od sebe u svakom susretu, i funkcionišemo dobro, kao porodica. Mislim da je to najbitnije. Očekujemo pobjedu u Rumuniji, idemo s dobrim osjećajem, dali smo dosta golova i mislim da ćemo i tamo pobijediti. Portugal kao finale nakon toga, nadam se da ćemo i tamo slaviti”, rekao je Demirović.

Selekcija BiH se učvrstila na 1. mjestu Grupe 8 kvalifikacija za Europsko prvenstvo s pet bodova više od Portugala, koji ima dva meča manje u odnosu na BiH tim. Naredni susret kvalifikacija bh. reprezentativci do 21 godinu igraju 11. septembra protiv Rumunije u Ovidiuu te 16. oktobra protiv Portugala u Portugalu.