FK Sarajevo

Marinović pred meč protiv Budućnosti: Sitni detalji će odlučiti utakmicu

vinko-marinovic

Istakao je da su skautirali ekipu Budućnosti u njihovim prethodnim mečevima

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski danas su na stadionu “Bilinom polje” u Zenici govorili o očekivanjima od sutrašnjeg meča protiv podgoričke Budućnosti u sklopu trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Sutra će nam trebati maksimalna koncentracija i sigurno je da će sitni detalji odlučiti utakmicu. Ubijeđen sam da će moji momci sutra to dobro uraditi s obzirom da u njih imam maksimalno povjerenje”, rekao je Marinović na početku konferencije za medije.

Istakao je da su skautirali ekipu Budućnosti u njihovim prethodnim mečevima.

“Odigrali su dobre utakmice i pobijedili su ekipe koje su učesnici, da li Lige šampiona ili UEFA lige. Imaju iskustvo, znaju da igraju. Nadam se da ćemo uspjeti da neutrališemo njihove dobre strane i iskoristiti njihove loše strane”, kazao je Marinović.

Velkoski je poručio da su svjesni očekivanja navijača te da će dati svoj maksimum na terenu.

“Atmosfera je na visokom nivou, svi su spremni i znaju šta donosi ova utakmica. Ovo je šansa da jedna ekipa iz BiH nastavi put ka grupnim fazama. Svi priželjkujemo pobjedu, to je najbitnije, pa kako god da li na produžetke ili penale, najbitnije je da prođemo dalje”, kazao je Velkoski.

Istakao je da će im ipak nedostajati i podrška navijača s tribina.

“Nedostat će nam navijači, njihov huk nas podiže na terenu, ali navikli smo bez njih jer dosta utakmica je odigrano bez publike. Očekujemo da ćemo sutra odigrati kvalitetnu utakmicu i da ćemo izvući pozitivan rezultat”, rekao je Velkoski.

Fudbaleri FK Sarajevo večeras su na Bilinom polju uradili i trening pred sutrašnju utakmicu protiv Budućnosti koja se igra u 20 sati.