Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marinović se nada pobjedi nad Vitezom

vinko_marinovic_zrinjski

Tri utakmice bez trijumfa uz bolan poraz upisan u posljednjem kolu na utakmici protiv Željezničara itekako su potresli aktualnog prvaka i lidera bh. prvenstva Zrinjskog.

U Mostaru se atmosfera nakon 1:1 protiv Širokog Brijega, šokantnih 3:3 u Tuzli i 0:4 protiv Željezničara osjetno poljuljala, ali daleko od toga da se može konstatovati da je aktualni šampion u nezavidnoj poziciji. I dalje tim Vinka Marinovića na plus četiri u odnosu na drugoplasirano Sarajevo.

“Većim dijelom sezone igrali smo dobro i bilo je za očekivati da doživimo određeni pad. Ipak nisam očekivao baš ovoliki pad pred sam kraj prvog dijela prvenstva. To je u fudbalu uvijek prisutno, pa je najvažnije što prije pronaći izlaz iz krize“, izjavio je trener Zrinjskog Vinko Marinović, uz nadu da će Zrinjski danas odigrati po njegovoj volji i pobijediti Vitez.

“Trijumf nad Vitezom ostavio bi nam mogućnost da zadržimo prednost nad konkurentima. Vitez je iskusna i kvalitetna ekipa i sigurno je da danas neće biti lako“, dodao je.

Marinović danas na raspolaganju neće imati Slobodana Jakovljevića i Benjamina Čolića, dok je upitan i nastup Matije Kataneca koji je tokom jučerašnjeg dana imao probleme s virozom.