Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kup bih

Marinović uoči finala: Naporan je ritam, sustigle su nas i povrede nekih igrača

vinko marinovic
Foto: Facebook/ FK Borac Banjaluka
Vinko Marinović

Umjesto prvobitnog plana da uzvratni susret finala Kupa Bosne i Hercegovine bude odigran 15. maja u Banjoj Luci, susret na “Gradskom stadionu” pomjeren je za 22. maj

Pobjeda protiv GOŠK-a već je arhivirana za fudbalare i stručni štab Borca, koji su odmah nakon susreta sa klubom iz Gabele sve misli usmjerili na srijedu.

Tada će u Mostaru, na “Stadionu pod Bijelim brijegom” od 18:00 igrati prvi finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine protiv Zrinjskog.

Biće to duel dvije najbolje ekipe ove sezone, koje su stigle do završne borbe za trofej u najmasovnijem takmičenju, dok se i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine žestoko bore za titulu prvaka.

“Crveno-plavi” uspješno su odradili prethodni prvenstveni duel, tako da u dobrom raspoloženju dočekuju put u Mostar u utorak, a onda i dan kasnije utakmicu protiv branioca trofeja u Kupu Bosne i Hercegovine.

“Bit će to duel dvije najkvalitetnije ekipe, teška utakmica, ovo je finale i sigurni smo da će u ova dva susreta publika moći da uživa. Što se tiče Zrinjskog, znamo da su u dobroj formi, to su pokazali na posljednjih osam utakmica u kojima nemaju poraz. Mi smo, s druge strane, u poziciji koja nije tako česta – možemo da osvojimo oba trofeja tako da nam sigurno neće nedostajati motiva za ovu utakmicu i nadamo se da ćemo u ova dva meča uspjeti da dođemo do pehara”, poručio je Vinko Marinović, trener aktuelnog lidera bosanskohercegovačkog prvenstva.

Marinović je za prethodni susret imao mnogo problema sa igračkim kadrom, nije mogao da računa na sve fudbalere (Sebastian Hererra, Zoran Kvržić, povrijedio se i Jakov Blagaić…), tako da je još neizvjesno sa kojim timom će Borac istrčati na megdan Zrinjskom.

“Naporan je ritam, sustigle su nas i povrede nekih igrača i vidjet ćemo kakvo je stanje. Imat ćemo još danas i sutra trening, tako da ćemo vidjeti na koga možemo da računamo. Vjerujem da će se stanje u ova dva dana popraviti, tako da sam siguran da ćemo izaći u kvalitetnom sastavu”, rekao je Marinović.

“Olakšavajuća okolnost”

Umjesto prvobitnog plana da uzvratni susret finala Kupa Bosne i Hercegovine bude odigran 15. maja u Banjoj Luci, susret na “Gradskom stadionu” pomjeren je za 22. maj.

“Sigurno je to olakšavajuća okolnost. Revanš nije odmah nakon sedam dana, pa ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo za tu utakmicu. Između ta dva meča je i prvenstvo, znači veoma naporan ritam, ali tako je kada se boriš za trofeje. Ekipa je do sada sve odradila veoma dobro, bili su jedan tim, tako da očekujem da i prvenstvo i Kup odradimo do kraja na isti način”, zaključio je trener Borca.

Dodajmo da će Zeničanin Sabrija Topalović suditi prvi duel Borca i Zrinjskog, koji su u ovosezonska tri međusobna duela ostvarili po jednu pobjedu (Borac u Mostaru slavio 1:0, a Zrinjski u Banjoj Luci sa 2:1), dok u prvom odmjeravanju snaga na banjalučkom “Gradskom stadionu” nije bilo golova.