Marinović: Uz maksimalan trud možemo ostvariti dobar rezultat

marinovic mlada (1)

Selektor nogometne U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović je danas u Zenici rekao kako uz maksimalno zalaganje njegova ekipa može doći do pozitivnog rezultata protiv Velsa, javlja Anadolu Agency (AA).

Marinović je dodao kako su u Zenici reprezentativci odradili četiri treninga te da je uvjeren da ih sutra očekuje teška utakmica.

“Uspjeli smo odraditi ova četiri treninga, nije bilo nekog posebnog vremena. Ono što je najbitnije da su svi igrači koji su bili na zadnjim utakmicama na okupu osim Luke Menala, tako da smo neke stvari ponovili što se tiče treninga. Vidjet ćemo na utakmici, ulazimo maksimalno spremni. Bit će to teška utakmica, jer je Vels dobra ekipa, jer ono što je bilo u Velsu ovdje će biti teže, no s maksimalnim pristupom i igrom koju smo i dosad imali možemo očekivati pozitivan rezultat. Što se tiče igrača, Stjepan (Lončar) je zdrav, problem koji imamo je s Hadžiahmetovićem, koji ima upalu kosti koja mu se događa već neko vrijeme pa ćemo vidjeti na današnjem treningu šta će biti s njim”, rekao je Marinović.

Za sutrašnji susret rekao je kako je uvjeren da se Vels neće zatvoriti.

“Igramo faktički s tri napadača, jer imamo i dva krila i jednog polušpica koji se pojavljuje kao drugi špic i to je naš sistem igre. Trebamo očekivati agresivnu ekipu protiv nas, ne vjerujem da će se oni povući, jer dolaze iz zemlje u kojoj je fudbal takav da žele uvijek da napadaju. Ono što može biti problem je i teren koji može biti dosta težak ako bude nekih padavina, ali sada je dobro pripremljen. Šta je tu je, kako bude bilo nama, tako će biti i reprezentaciji Velsa”, rekao je Marinović.

Marinović je naglasio kako je fokus na sutrašnjem susretu protiv Velsa.

“Sve utakmice su bitne, nalazimo se u teškoj grupi, a na nama je da napravimo iskorak dalje. Na nama je da pokušamo da poboljšamo naše uspjehe i da idemo dalje. Do sada je bilo dosta dobro, nadam se da će i sutra i u narednoj utakmici, mislim da ova ekipa ima potencijal, vidjet ćemo koliki na kraju kvalifikacija. U Evropi su sve ekipe kvalitetne, jedino Lihtenštajn je u poziciji da se možda ne može suprotstaviti”, dodao je Marinović.

Stjepan Lončar, nogometaš Širokog Brijega, rekao je kako je zdrav i spreman za sutrašnji susret.

“Zdrav sam, nisam imao veliku povredu, malo sam zategao zadnju ložu, ali s medicinskim službama sam to oporavio i spreman sam i zdrav za sutrašnju utakmicu koju jedva čekam da počne”, rekao je Lončar.

Darko Todorović, nogometaš tuzlanske Slobode, debitovao je i za A selekciju Bosne i Hercegovine.

“Pa sigurno da mi je drago što sam debitovao za A reprezentaciju, ali tu sam sada za U-21, i očekujem dobre rezultate, da pobijedimo sutra. Sigurno je da će biti utakmica teška, kao i teren, ali na nama je da damo 100 posto našeg maksimuma i pokušamo da pobijedimo”, rekao je Todorović.

Reprezentativci će odraditi posljednji trening pred sutrašnji susret danas u 16 sati.

Susret Bosna i Hercegovina – Vels igra se na terenu Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici s početkom u 15 sati, a ulaz za posjetitelje je besplatan.

Selekcija Bosne i Hercegovine trenutno je druga na tabeli kvalifikacija grupe 8 za Evropsko prvenstvo u Italiji naredne godine s devet bodova iza selekcije Rumunije koja ima 11 bodova. Iza bh. tima nalazi se Švicarska sa sedam, Vels sa šest, Portugal s četiri i Lihtenštajn bez bodova.