Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor mlade reprezentacije BiH

Marinović: Važna pobjeda za podizanje morala

Vinko Marinovic

Marinović je pohvalio Mustedanagića koji je predvodio napad BiH i postigao dva gola, ali naglasio je da su svi bh. igrači odigrali na zadovoljavajućem nivou

Mlada nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Moldavije s 4:0 u prvom susretu kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Selektor BiH Vinko Marinović bio je zadovoljan nakon meča koji je odigran po izuzetno teškim uvjetima na stadionu “Grbavica”.

– Čestitam igračima na pobjedi, odigrali su kvalitetno na izuzetno teškom terenu natopljenim vodom. Na početku smo zbog tih uvjeta imali malih nesigurnosti, ali već nakon prvog gola utakmica je krenula u smjeru kojim smo željeli – kazao je Marinović.

Golove za BiH postigli su Besim Šerbečić u 22, Zinedin Mustedanagić u 44. minutu i 55, te Marijan Čavar u 74. minutu utakmice.

Marinović je pohvalio Mustedanagića koji je predvodio napad BiH i postigao dva gola, ali naglasio je da su svi bh. igrači odigrali na zadovoljavajućem nivou.

– On je u dobroj formi, igra dobro i za svoj klub i to je ono što nama treba. Ostali igrači su odigrali također dobro s obzirom na uvjete. Dali smo šansu većem broju igrača da bi vidjeli kakve su nam mogućnosti. Sve se odvilo kako smo zamišljali i sada se možemo okrenuti narednim protivnicima. Ova pobjeda je veoma važna zbog samopouzdanja – objasnio je selektor BiH.

Izabranici Vinka Marinovića nastupaju u teškoj grupi, gdje se nalaze još selekcije Njemačke, Belgije i Velsa. Naredni meč bh. nogometaši igrat će 10. sepembra u gostima protiv Belgije, a zatim protiv Njemačke na domaćem terenu.

– Svaka utakmica je teška. Nijemci su aktuelni prvaci Evrope, ali imat ćemo priliku da ih vidimo na narednom evropskom prvenstvu. Pratit ćemo i njih i Belgiju. U junu ćemo odigrati prijateljski meč gdje ćemo testirati još neke igrače – zaključio je Marinović.