Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor mladih nogometaša

Marinović zadovoljan trijumfom protiv Azerbejdžana

marinovic3333

Marinović ističe kako je na igračima da i dalje rade te igraju standardno u svojim klubovima

Mlada nogometna reprezentacija BiH pripreme za novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo otvorila je današnjim trijumfom rezultatom 2:0 protiv Azerbejdžana, protiv kojeg su bh. nogometaši pokazali da se imaju čemu nadati i u narednom ciklusu.

Kvalifikacijski ciklus koji je upravo okončan, bh. tim završio je s 18 bodova i kao treći u vrlo jakoj grupi, u kojoj su ispred bili samo Rumunija i Portugal, a iza Vels, Švicarska i Lihtenštajn.

– S obzirom da smo ovdje bili nekih četiri-pet dana zajedno te da nismo, izuzev Marijana Ćavara koji je bio standardan, imali dva-tri igrača koji su se pojavljivali u prethodnom ciklusu, zadovoljan sam današnjom utakmicom i pobjedom, ali i odnosom prema igri. Uspjeli smo neke stvari uraditi. Normalno da je to i najbitnije u ovom momentu- kazao je selektor Marinović.

Istakao je kako je na igračima da i dalje rade te igraju standardno u svojim klubovima, a da će ih oni pratiti i pozivati za sljedeće okupljanje.

Nada se da će biti još kandidata na koje će moći računati. Što se tiče zamjerki na današnju utakmicu, Marinović ističe da ih nema puno, jer osim jedne prilike, koju su dozvolili gostima, smatra da su dosta dobro odigrali u fazi odbrane.

– U napadu uvijek može nešto više, ali to je i najteža stvar i koja tek treba da dođe. U suštini sam zadovoljan – kaže Marinović, koji dodaje kako je teško reći da li ova generacija može više nego prethodna, ali da će stvarati ekipu da pokušaju učiniti i nešto više.

Puno, kaže Marinović, zavisi i od žrijeba koji je u decembru.

Reprezentativci Petar Bojo i Nardin Mulahusejnović ističu kako su i oni zadovoljni svojim i nastupom cijele ekipe te kako je dobro da su ipak novi ciklus otvorili pobjedom. Nadaju se da mogu ponoviti dobre igre iz prethodnog ciklusa i, možda, napraviti iskorak te se prvi put plasirati na EP.