Mario Goetze zaigrao prvi put nakon sedam mjeseci

mario-goetze

Njemački fudbaler Mario Goetze (25) u današnjem susretu svoje Borussije Dortmund na gostovanju kod Wolfsburga zaigrao je prvi put nakon sedam mjeseci, javlja Anadolu Agency (AA).

Goetzea je trener Peter Bosz uvrstio u startnu postavu, uprkos činjenici da nije dovoljno fizički spreman, nakon što su doktori krajem januara ove godine otkrili da pati od metaboličkog poremećaja.

Goetze je igrao u nekim pripremnim utakmicama Borussije, ali je propustio susret Superkupa Njemačke protiv Bayern Minhena, koja je igran 5. augusta.

Ousmane Dembele, koji želi preći u Barcelonu, nije u sastavu s obzirom da je suspendovan od strane klupskog rukovodstva nakon što se nedavno nije pojavio na treningu.

Goetze je profesionalnu karijeru počeo u Borussiji iz koje je 2013. godine prešao u Bayern, ali se prošlog ljeta vratio u Dortmud. Za “milionere” je odigrao 132 zvanične utakmice i postigao 33 gola. U dresu reprezentacije Njemačke nastupio je 62 puta uz 17 pogodaka. Goetze je s nacionalnim timom postao svjetski šampion 2014. godine, a ostaće upamćen kao strijelac pobjedonosnog gola u finalu protiv Argentine.