Fudbal

Dalićev pomoćnik

Mario Mandžukić novi član stručnog štaba reprezentacije Hrvatske

22/11/2021
Foto: HNS

Dalić je rekao ”uvijek govorim da 'vatreni' trebaju ostati blizu reprezentacije, i zato mi je jako drago što je Mario opet s nama”

Mario Mandžukić, proslavljeni reprezentativac Hrvatske, od danas je i zvanično član stručnog štaba nacionalnog tima svoje zemlje kojeg predvodi selektor Zlatko Dalić, javlja Anadolu Agency (AA).

Mandžukić se priključuje stručnom štabu nakon što je minulog ljeta okončao impresivnu igračku karijeru, koja uključuje 89 nastupa i 33 gola za popularno zvane ”vatrene” sa kojima je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Izvanrednu klupsku karijeru posebno su obilježila razdoblja u Bayernu i Juventusu s kojima je osvojio po osam velikih titula, ukupno čak 23 u karijeri. S Bayernom je osvojio Ligu prvaka 2013. godine, zabivši pogodak u finalu, dok 2017. godine Juventusu u finalu nije bio dovoljan njegov spektakularan pogodak ”škaricama”.

”Hvala izborniku Daliću i predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijanu Kustiću na povjerenju – zaista smo se lako dogovorili oko suradnje kojoj se izuzetno radujem. Znam koliko mi je reprezentacija značila kao igraču te želim tu strast, ali i svoje iskustvo, prenijeti novoj generaciji. Sjajno je što smo osigurali direktan plasman u Katar, sada imamo godinu dana mira da se kroz prijateljske utakmice i Ligu nacija dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo. S puno odgovornosti, želje i ambicije ulazim u ovaj posao te ću dati sve od sebe da pomognem izborniku, kolegama u stožeru i naravno cijeloj reprezentaciji u narednom razdoblju”, izjavio je Mandžukić.

Dalić je rekao ”uvijek govorim da ‘vatreni’ trebaju ostati blizu reprezentacije, i zato mi je jako drago što je Mario opet s nama”.

”U razgovoru s njim uvjerio sam se koliko je predan, zainteresiran i voljan pomoći, a mislim da će njegovo iznimno iskustvo biti od velike koristi našim igračima, posebno onima mlađima. Smatram da smo dobili vrijedno pojačanje u stožeru jer znam s koliko truda i angažmana Mario pristupa svemu u životu i zato se radujem ponovnoj suradnji”, naglasio je Dalić.

Kao Savez podržali smo dogovor između izbornika Dalića i Mandžukića koji će zasigurno dati važan doprinos radu stručnog stožera, istakao je predsjednik HNS-a Kustić, kazavši:

”Njegova igračka karijera, kako reprezentativna, tako i ona klupska, može biti uzor svakom mladom igraču, i ne sumnjam da će svi od njega moći puno naučiti. Kao igrač je bio simbol borbenosti, napornog rada, pobjedničkog garda i nepokolebljivog karaktera te me raduje što će te vrijednosti moći promovirati kao trener u ‘A’ reprezentaciji.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.