Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marković: Sarajčić mi je rekao da će Prosinečki biti selektor

nsbih_izvrsni_odbor

Fudbalska sapunica zvana “Selektor (ne)možeš biti ti” došla je u samu završnicu.

“Ukućani”, odnosno članovi Izvršnog odbora NSBiH, po uzoru na balkanske farme, parove, dvorove, nominovali su Amara Osima i Roberta Prosinečkog. Javnost i struka su za Osima, dok je “turističko avanturistička” ekipa, predvođena Sejom Kajtazom i pojedinim članovima nogometne vlade za Prosinečkog. Navodno je presudio jak menadžerski lobi koji stoji iza “Žutog”, pišu Sportske.ba.

Za izbor jednog od dvojice potrebno je dvanaest glasova od petnaest članova Izvršnog odbora.

I dok je predsjednik NSBiH Elvedin Begić sve prepustio “Paradnoj” grupi, pojedini članovi su već uzeli muštuluk. O tome pišu i mediji u susjedstvu.

Ako je suditi prema istim izvorima, bošnjački su članovi “nogometne vlade” sigurni u izbor Prosinečkog.

Renato Marković, Travničanin, bivši napadač Orijenta, Rijeke, Zrinjskog, u izjavi za Sportske kazao je:

“Midhat Sarajčić, moj prijatelj i bivši saigrač, mi je rekao kako će Prosinečki najvjerovatnije biti novi selektor. Drago mi je, jer je Robi vrhunski čovjek i dobar trener”, izjavio je Renato Marković.

Matematički gledano, uz bošnjačkih šest glasova za definitivan izbor Prosinečkog trebat će još toliko iz RS i iz reda hrvatske “komponente” u Izvršnom odboru NSBiH.

I dok čekamo da “bh. fudbalski rijaliti” završi, zanimljivo je da se niko od aktuelnih reprezentativaca ne oglašava. Samo je Senad Lulić poslao jasnu poruku. Ko je sljedeći?