sjajna utakmica

Maroko nije imao sreće, Francuska slavila i zakazala spektakularno finale s Argentinom

maroko-francuska

U nedjeljnom finalu tako će se sastati Argentina i Francuska. Za Francuze će to biti četvrto finale svjetskih prvenstava, a za Argentince šesto

U finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru sastat će se reprezentacije Francuske i Argentine.

Nakon što je u prvom polufinalu Argentina svladala Hrvatsku rezultatom 3:0, večeras je Francuska bila bolja od Maroka 2:0.

Francuska je povela na samom početku utakmice preko Thea Hernandeza. U 5. minuti nakon duge francuske akcije i nekoliko odbijanaca u kaznenom prostoru Maroka, lopta je došla do Hernandeza, koji ju je iz voleja zakucao u marokansku mrežu za vodstvo 1:0.

U prvih 45 minuta imali su Francuzi još nekoliko izglednih situacija, a najbliži pogotku bili su u 17. minuti kada je Oliver Giroud pogodio vratnicu.

Na drugoj strani Marokanci su umalo izjednačili u 44. minuti kada je škaricama pokušao Jawad El Yamiq, a njegov udarac također je zaustavila vratnica.

U nastavku je Maroko donekle pritisnuo Francusku u potrazi za izjednačujućim pogotkom, ali ta inicijativa nije rezultirala konkretnim šansama.

Rezultat 1:0 stajao je na semaforu do 79. minute kada je Kylian Mbappe ispremiješao marokansku obranu, njegov šut je blokiran, ali se lopta odbila do Randala Kola Muanija, koji iz neposredne blizine pogađa za konačnih 2:0.

U nedjeljnom finalu tako će se sastati Argentina i Francuska. Za Francuze će to biti četvrto finale svjetskih prvenstava, a za Argentince šesto.

Francuska je naslov svjetskog prvaka osvajala 1998. i 2018., a poražena je u finalu 2006. godine.

I Argentinci su u dva navrata otišli do kraja 1978. i 1986. godine, a 1930., 1990. i 2014. gubili su u finalu.

U utakmici za treće mjesto u subotu u 16 sati sastat će se Maroko i Hrvatska. Te dvije reprezentacije sastale su se i u grupnoj fazi natjecanja, a u toj utakmici nije bilo pogodaka.