Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italija

Marotta o razmjeni Sancheza i Džeke: Pregovori završili i prije nego su počeli

dzeko-roma

Sudeći prema Marottinim riječima od razmjene neće biti ništa, a izvršni direktor Intera rekao je da su pregovori završili prije nego su i počeli

Posljednjih dana mnogo se govorilo o mogućoj razmjeni Rome i Intera, u kojoj su glavni akteri trebali biti Edin Džeko i Alexis Sanchez, a sada je svoj komentar dao i izvršni direktor Nerazzurra Beppe Marotta.

Sudeći prema Marottinim riječima od razmjene neće biti ništa, a izvršni direktor Intera rekao je da su pregovori završili prije nego su i počeli.

“Agenti su bili malo odvažniji u vođenju pregovora bez da imaju posla sa vlasnicima klubova. Pregovori su završili i prije nego su počeli”, rekao je Marotta za “DAZN”.

Izvršni direktor kluba sa Giuseppe Meazze kaže da trenutno u timu nema igrača koji bi željeli otići.

“Ukoliko postoje igrači koji žele otići negdje drugo, nije ispravno zadržavati ih. Za sada nemamo takvih slučajeva”, istakao je Marotta.

Bivši direktor Juventusa dotakao se i okrašaja u Kupu Italije protiv Milana, a u vezi sukoba Romelua Lukakua i Zlatana Ibrahimovića.

“Slike su jasne, svi su mogli vidjeti šta se dešavalo. Mogu reći, dobro poznajući Lukakua, da on nije agresivna osoba. Kad to kažem, to sigurno nije pozitivna reklama za italijanski nogomet, niti za nogomet općenito”.

“Naša dužnost kao kluba je educirati naše igrače da se ne ponašaju ovako, jer djeca to gledaju, a mi želimo vidjeti samo pozitivne slike, tako da nikakvo nasilje, uključujući verbalno nasilje, ne pripada fudbalskom svijetu.”