Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marotta potvrdio da Juve želi Jamesa Rodrigueza

marotta

Generalni menadžer Juventusa Giuseppe Marotta rekao je da bi klub mogao da pošalje ponudu za fudbalera Real Madrida Jamesa Rodrigueza.

Rodriguez je prošlog vikenda rekao da bi mogao da napusti klub zbog male minutaže kod trenera Zinedina Zidanea, a zbog toga ga je kritikovao kapiten Sergio Ramos.

“Sve zavisi od toga šta uradimo u prelaznom roku. Moramo da poštujemo stanje u klubu, ali Juvenuts želi da bude među najboljima na svijetu i to će uvijek biti naš cilj. Prije četiri ili pet godina sigurno ne bismo sebi mogli da dozvolimo da potrošimo onoliko koliko smo potrošili na Higuaina ili Pjanića, ali sada možemo”, rekao je Marotta za Gazzetta dello Sport.

On je dodao da je potencijal kluba skočio zahvaljujući odličnom poslu koji obavlja predsjednik Andrea Agnelli.

“To znači da možemo sebi da dozvoliko velike investicije u sportski dio, a svakako tim putem želimo da nastavimo”, naveo je Marotta.

Mediji su spekulisali da je Juventus zainteresovan i za Julijana Drakslera iz Volfsburga, iako je fudbaler pre 18 meseci odbio ponudu torinskog kluba.

“Nemoguće je da Julian Draxler dođe u Juventus, pošto nam je mnogo zasmetalo kada nas je odbio. Ako jednom odbiješ priliku, Juventus će potražiti nekog drugog”, rekao je Marotta.

On je dodao da je klub blizu potpisivanja ugovora sa Mattijom Caldarom iz Atalante, ali da bi on u Juventus prešao tek 2018. godine.

Fudbaler Zenita Axel Witsel mogao bi da predje u Juventus kada mu na kraju sezone istekne ugovor sa ruskim klubom, a Marotta je naajavio da su zainteresovani za Stevena N'Zonzija iz Seville.

“Imamo dobar odnos sa Sevillom i raspitaćemo se. Ako bi se investicija pravila na dugoročnom planu, bilo bi pogrešno da ne iskoristimo priliku”, naveo je Marotta.

Nakon 17 kola u Seriji A Juventus je prvi na tabeli sa 42 boda, sedam više od drugoplasirane Rome.