Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marotta potvrdio: Morata se vraća u Real

hi-res-90ab212176da8857de3e97ac7cdb008a_crop_north

Kao što se očekivalo, Alvaro Morata će se ovog ljeta vratiti u Real Madrid.

Izvršni direktor Juventusa Beppe Marotta potvrdio je da će Real Madrid iskoristiti pravo otkupa Alvara Morate za 30 miliona eura i da će ga vratiti na ”Santiago Bernabea”.

Ipak, zanimljivo je da je Beppe Marotta takođe dodao da će pokušati ponovo da otvori pregovore i da ponovo dovede španskog reprezentativca.

”Real Madrid će iskoristiti prednost otkupne klauzule. Morata će napustiti Juventus i vratiti se u Real Madrid. Vidjeti ćemo da li postoji mogućnost da ga ponovo kupimo”, izjavio je Marotta.

Ipak, teško je za vjerovati da će Juventus uspjeti da vrati Moratu, pošto Real na stolu ima ponude Chelseaja i Manchester Uniteda koji su spremni da plate preko 60 miliona eura.

Današnja izdanja španskih listova tvrde da će Real čak tražiti 75 miliona eura za njegov transfer, a Juventus definitivno neće dati toliki novac.

U madridskoj javnosti se sada postavlja glavno pitanje – da li je dijete kluba, Morata, zaslužio da dobije veću ulogu u timu ili će ipak odbiti da bude zamjena Karimu Benzemi i pristati da ode u Premiership?!