Martial u posljednoj sekundi odveo United u finale FA Cupa

martial

Manchester United dramatično je pobijedio Everton u prvom polufinalu FA kupa s 2:1, a gol za finale zabio je Martial u 93. minuti, dok su svi iščekivali produžetke!

U sastav Uniteda ove se sedmice u pobjedi nad Palaceom vratio Wayne Rooney, a danas je zaigrao protiv svog kluba iz djetinjstva.

I to svježe nakon što je bio proglašen najbogatijim sportistom Britanije s 82 miliona funti!

I dok je United u susret ušao u dobrom ritmu, Everton je u problemima, ima povrijeđenih i suspendiranih igrača, a došli su potopljeni s 4:0 od Liverpoola u gradskom derbiju.
Manchester je FA kup zadnji put osvojio 2004., a Everton 1995.

Muhamed Bešić našao se tako na desnom beku, John Stones u sredini uz Darrona Gibsona.

Prvu je, sjajnu šansu na utakmici imao Lukaku, koji je prevario dvojicu igrača, ali je Rooney glavom spasio.

Potom dvije šanse Uniteda: Jesse Lingard i Marcus Rashford su kombinovali, odbranio je Joel. Pa je Lingardov udarac očišćen s linije.

Romelu Lukaku dvaput je loše reagovao: jednom mu je Rooney očistio, drugi put je otišao predaleko.

Manchester United poveo je golom bivšeg igrača Evertona Marouanea Fellainija! Anthony Martial je prošao, a Fellaini pogodio. Zasluženo.

U drugom dijelu prvu je šansu imao Jesse Lingard, a potom je Everton strogo dobio jedanaesterac. Timothy Fosu-Mensah srušio je Rossa Barkleya, ali udarac Lukakua odbranio je David De Gea!

Ipak, Everton je ubrzo izjednačio autogolom Smallinga, potom je Fellaini uklizao i spasio još jednu šansu Lukakua, da bi u samoj završnici Martial zabio za 2:1.