Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mascherano otkrio zbog čega je nekoliko puta odbio Messija

messi mascherano

Barcelona je tim u kojoj napadači zabijaju gotovo na svakoj utakmici, ali ne bi bili favoriti u svim takmičenjima u kojima nastupaju da svako u ekipi ne zna svoje mjesto i ulogu.

Znate li kada je Javier Mascherano zabio posljednji gol za Barcelonu? Nikada! Ovaj fantastični argentinski defanzivac prešao je iz Liverpoola u katalonski ponos još 2010. godine i od tada upisao 271 službeni nastup bez postignutog pogotka. Statistika je to koja bode u oči one opsjednute brojkama, ali ne i samog ‘Barcinog terijera’ koji otkriva:

“Ponudio je Messi nekoliko puta da izvedem penal kada smo već imali dobivene utakmice, ali svaki puta sam mu rekao ne. Zašto? Jednostavno ne osjećam potrebu zabiti gol, pogotovo ne na tako isforsiran način. Ako se dogodi dogodit će se, ako ne nikome ništa,” rezonira 31-godišnji igrač od kojega je za Argentinu više puta nastupio samo legendarni Zanetti.

“Svako ima svoju ulogu na terenu, a na našim napadačima je da izvode penale. Nikada ne treba zaboraviti šta vam je činiti u ekipi, a na meni je da budem čvrst u bloku i tako doprinosim pobjedama i trofejima,’ rezonira Javier koji najavljuje i povratak u argentinsku ligu…