Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mateo Kovačić službeno predstavljen u Real Madridu

Real predstavio Matea Kovačića na “Santiago Bernabeu”

Real Madrid je na stadionu „Santiago Bernabeu“ danas predstavio svog novog igrača, hrvatskog reprezentativca Mateo Kovačića, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa mjesta događaja.

Sa Kovačićem su na predstavljanju na „Santiago Bernabeu“ bili članovi porodice i djevojka.

[pull_quote_right]Čak i pored sjajne ekipe koju Real ima ne treba zaboraviti da je tržište otvoreno do 31. augusta[/pull_quote_right]

“Nalazim se u najvećem klubu na svijetu i od mene se mnogo očekuje. Nastojaću odgovoriti na očekivanja i pokazati najbolje od sebe”, kazao je Kovačić.

Kovačić se zahvalio Interu, klubu u kojem je ranije igrao, te kazao kako ni trenutka nije razmišljao kada je dobio poziv iz Real Madrida.

“Kada vam dođe prijedlog iz Real Madrida nemate sumnje, najveći klub svijeta. Čast mi je igrati u takvom klubu. Svi fudbaleri su na visokom nivou, ali naravno veoma je važno igrati sa Cristianom Ronaldom u istom timu. Oni posjeduju mnogo iskustva, a ja tek počinjem”, kazao je Kovačić.

Real predstavio Matea Kovačića na "Santiago Bernabeu"

Na pitanje zašto je izabrao Real Madrid, a ne Barcelonu Kovačić je kazao da je Real Madrid bez sumnje najveći klub na svijetu te da je on veoma sretan što je dospio u taj klub. Također, naglasio je da će u najkraćem roku nastojati pokazati zašto ga je Real Madrid izabrao.

Real predstavio Matea Kovačića na "Santiago Bernabeu"

Jedan od Realovih čelnika Emilio Butragueno, na upit da li je Real završio sa transferima, kazao je da “čak i pored sjajne ekipe koju Real ima ne treba zaboraviti da je tržište otvoreno do 31. augusta”.

Real Madrid je jučer sa Kovačićem potpisao ugovor na šest godina. Od 2012. godine ovaj je klub potrošio 140 miliona eura za transfere.

https://www.youtube.com/watch?v=JIUAgyZQ0-E