Fudbal

transferi

Mateo Marić prešao iz Širokog u Lokomotivu

08/01/2021

Za ekipu s Pecare ukupno je nastupio 86 puta (9 pogodaka i 4 asistencije) od avgusta 2016. godine kada ga je tadašnji trener Branko Karačić priključio iz juniorske u seniorsku ekipu

Jedan od najboljih nogometaša NK Široki Brijeg u prvom dijelu sezone Mateo Marić karijeru će nastaviti u zagrebačkoj Lokomotivi.

22-godišnji Mateo Marić u redovima prvoligaša s Kajzerice pridružit će se Stipi Markoviću i Dominiku Kovačiću koji su istim putem krenuli u prethodnim sezonama. Naime, ovo je već treći dogovoreni transfer igrača iz Širokog Brijega u zagrebačku Lokomotivu, a bilo je i obrnutih slučajeva, čime se potvrđuje izvrsna suradnja dvaju klubova, priopćio je NK Široki Brijeg.

– Na odlasku iz Širokog Brijega želim zahvaliti svima u klubu, a najviše onima koji su mi dali priliku napraviti prve korake u nogometnoj karijeri. Hvala stručnom stožeru i svim suigračima s kojima sam imao čast dijeliti svlačionicu. Postali ste moja druga obitelj. Također, hvala i svim navijačima bez kojih nogometna priča u Širokom Brijegu ne bi bila ista. Na kraju, najveća zahvala ide mojoj obitelji koja mi je bila najveća podrška, poglavito u teškim trenutcima – kazao je Marić.

Mateo Marić standardni je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i mlađi brat Mirka Marića, nekadašnjeg napadača Širokog Brijega koji je, među ostalim klubovima, jedno vrijeme igrao za zagrebačku Lokomotivu, a danas nastupa za italijansku Monzu.

U aktuelnoj sezoni Mateo Marić je u dresu Širokog Brijega upisao 20 nastupa (1 pogodak i 1 asistencija) i svaki je put nastupio u početnoj postavi. U igri je proveo ukupno 1738 minuta.

Za ekipu s Pecare ukupno je nastupio 86 puta (9 pogodaka i 4 asistencije) od avgusta 2016. godine kada ga je tadašnji trener Branko Karačić priključio iz juniorske u seniorsku ekipu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.