Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Matić: Nemam problema sa Mourinhom

Murinjo-matic

Nemanja Matić, fudbalski reprezentativac Srbije priznao je da samopouzdanje u Chelseau nije na visokom nivou, te dodao kako nema nikakvih problema sa mendažerom Joseom Mourinhom nakon lošeg starta u Premier ligi.

[yuzo_related]

Matić je za svoje izvedbe na terenu bio javno kritikovan od Mourinha, a šta misli o njegovoj igri ove sezone menadžer mu je pokazao u porazu od Southamptona (1:3) početkom oktobra. Tada ga je zamijenio svega 28 minuta nakon što ga je uveo sa klupe početkom drugog poluvremena utakmice. Nakon toga je bio rezerva u pobjedi protiv Aston Ville, ali je dobio priliku u drugih 45 minuta.

“Profesionalac sam i poštujem svaku odluku trenera. Nikada nisam imao problema niti sa jednim trenerom, jer su svi poštovali to što se prema obavezama ophodim profesionalno. Uvijek dajem sve od sebe. Tako je i sa Mourinhom. On zna da može na mene računati u svakoj situaciji”, kaže Matić.

Da srbijanski veznjak polako vraća Mourinhovo povjerenje pokazala je utakmica Lige šampiona u utorak u kojoj je Chelsea gostovao kod Dynama u Kijevu i odigrao 0:0. Matić je bio među startnih 11 i na terenu proveo svih 90 minuta.

“Mislim da sam u Kijevu odigrao onako kako je Mourinho tražio od mene. Smatram da sam napravio dobar posao. Naravno, povjerenje nije na visokom nivou, ali nije to samo slučaj sa mnom. Tim nije u dobroj poziciji u Premier ligi, ali mislim da ćemo od utakmice do utakmice igrati sve bolje, jer posjedujemo kvalitet”, rekao je Matić za ostrvske medije.

Chelsea, koji brani naslov šampiona Engleske, nakon devet kola u Premier ligi zauzima tek 12. mjesto sa svega 11 bodova. Podatak da već sada imaju četiri poraza, a za cijelu prošlu sezonu doživjeli su svega tri najbolje ilustruje u kakvoj se krizi nalaze “plavci”.

Chelsea će u subotu u desetom kolu u gradskom ogledu gostovati West Hamu koji zauzima četvrtu poziciju na tabeli i jedno je od prijatnijih ovosezonskih iznenađenja.