Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Matić otkrio šta se događa u svlačionici “užasnog Uniteda” (VIDEO)

man

Dok je sir Alex Ferguson sjedio na klupi, United je bio sinonim za uspjeh. No legendarnog Škota na Old Traffordu nema već pet godina, a slavni klub svakom sljedećom sezonom tone sve dublje. Mijenjaju se treneri, svake se sezone u ekipu ulupa pravo bogatstvo, ali rezultata i igre nema.

Atmosfera u klubu i oko njega je užasna, rezultati su porazni, navijači bijesni, a krizi se ne nazire kraj.

Nakon sedam odigranih kola, United je tek deseti, a poslije poraza od West Hama (1:3) za vikend, kriza je dosegnula vrhunac.

Jose Mourinho, koji je u svađi sa svima, navodno je već bivši i samo se čeka da u Manchester sleti Zinedine Zidane, a veznjak Uniteda, srbijanski reprezentativac Nemanja Matić, otkrio je neke detalje haosa koji se događa u svlačionici posrnulog velikana.

”Uvijek je teško kad izgubite, posebice kad je u pitanju tako veliki klub. Teško je, ali to je nogomet. Takav je život. Sigurno je da smo svi željeli odigrati bolje i pobijediti, ali to se nije dogodilo. Znamo da smo odigrali užasno zadnjih nekoliko utakmica, svjesni smo toga, ali mi igrači smo se dogovorili da ćemo dati sve od sebe da riješimo ovaj problem. To nam je obaveza. Nakon poraza u subotu, sjeli smo svi i otvoreno razgovarali. Znamo da je loše, ali dajemo sve od sebe. Znam da ne postoji niko ko se nije trudio. Lično, reći ću da sam odigrao možda i najgoru utakmicu otkako sam u Unitedu, a onda sam se pogledao u ogledalo i zapitao se što to pogrešno radim. Svako od nas je isto to napravio”, kazao je Matić, koji je stao u odbranu Mourinha rekavši da Portugalac želi izvući ekipu iz krize i da ovaj trenutak koristi kako bi upravo to pretvorio u njihovu snagu.

U međuvremenu je procurio još jedan video sa treninga koji pokazuje koliko su narušeni odnosi u Pogbe i Mourinha.

Francuz je javno kritizirao taktiku Portugalca, dok mu je Mourinho oduzeo status dokapetana.

U javnost ne prestaju izlaziti novi dokazi lošeg odnosa. Nakon što je prošle sedmice objavljen snimak hladnog razgovora Pogbe i Mourinha, sada je isplivao novi. Manchester se spremao za početak treninga, Pogba je došao pozdraviti pomoćnike, ali Mourinha nije ni pogledao, a kamoli mu pružio ruku. Portugalac se za to vrijeme pravio da gleda na sat.