Iskusni strateg

Maurizio Sarri pregovara sa Tottenhamom i Arsenalom

sarri

Sarri je zainteresovan za povratak u Premier ligu nakon što je u sezoni 2017/18. vodio Chelsea s kojim je osvojio UEFA Ligu Evrope

Maurizio Sarri, bivši trener Chelseaja i Juventusa, prema navodima italijanskih i britanskih medija, mogao bi se vratiti u Premier ligu Engleske. Naime, 62-godišnji trener u pregovorima je sa dva londonska kluba, Tottenhamom i Arsenalom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno Tottenham je počeo pregovore s Italijanom u aprilu odmah nakon smjene Josea Mourinha, koji je jučer zvanično potpisao za Romu, koju će voditi od naredne sezone.

No, dobro obavješteni izvori tvrde da je Sarri počeo razgovore i s Arsenalom, jer će navodno aktuelni menadžer Mikel Arteta napustiti klupu “topnika“ na kraju tekuće sezone.

Sarri je zainteresovan za povratak u Premier ligu nakon što je u sezoni 2017/18. vodio Chelsea s kojim je osvojio UEFA Ligu Evrope. Nakon toga je preselio u Juventus i osvojio naslov šampiona Italije, ali i dobio otkaz, pa je bez posla od ljeta 2020. godine. Zanimljivo, Sarri još uvijek ima ugovor s Juventusom koji traje do juna 2022. godine.

“Stara dama“ je mogla raskinuti ugovor sa Sarrijem vrijedan šest miliona eura godišnje do kraja aprila ove godine, uz plaćanje naknade od 2,5 miliona eura, ali nije iskoristila tu mogućnost.

To znači da bi Sarri, ukoliko pristane preuzeti bilo koji drugi klub, morao prekinuti ugovor s Juventusom, a postoji mogućnost i da klub iz Torina traži obeštećenje kako bi ga pustio da ode.

Sarri je tokom karijere vodio veliki broj italijanskih klubova, a izdvajaju se Verona, Empoli, Napoli i Juventus. U inostranstvu radio je samo u Chelseaju.